Huiswerkbegeleiding –wat wij liever als studiebegeleiding zien– is de basis, daarnaast zijn er andere, ook los af te nemen, mogelijkheden om uw zoon of dochter verder te helpen. We leggen ze hier kort uit, schroom niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

MILS leerstrategieëntest

Makkelijker en effectiever leren door te weten welke leerstijl het beste past. Daarvoor is er de MILS-leerstrategieëntest:

 • Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar
 • Direct duidelijkheid, uitslag bespreken we en lichten we toe
 • Voor een leven lang leren volgens de meest passende leerstijl

Dit onderzoek, inclusief nabespreking en toelichting duurt ongeveer 90 minuten. U ontvangt een uitvoerig rapport, dat u altijd kunt nalezen.

Investering: € 200

Meer weten over de MILS-leerstrategieëntest? Vraag vrijblijvend informatie aan.

Informatie aanvragen

Bijles

Wanneer een scholier op 1 of enkele vakken achterblijft met de resultaten, is huiswerkbegeleiding niet per se nodig. Bijles is dan vaak afdoende.

 • 1-op-1-begeleiding door professionele begeleider
 • Basisschool- en middelbare school-leerlingen
 • Bij Studywatchers of bij u thuis
 • Overdag en/of ’s avonds
 • Regelmatig verslag over voortgang

Investering: € 36 per uur

Bijles geven we in Gouda en directe omgeving. En wellicht is de combinatie met remedial teaching, faalangsttraining of examentraining de beste oplossing voor uw kind. Wij adviseren hier vrijblijvend in. Vraag een kennismakingsgesprek aan voor meer informatie.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Examentraining

Examens leiden vaak tot flinke stress bij leerlingen. De druk is hoog, er moet nu gepresteerd worden. Vooral bij vakken waar een leerling moeite mee heeft is het risico op onvoldoendes groot. Met examentraining zorgen we voor meer zelfvertrouwen en minder druk:

 • Voor specifieke vakken, geen algemene examentraining
 • Zowel individuele examentraining als voor groepen
 • Examentraining wordt altijd gegeven door ervaren studiebegeleiders

Investering: € 275

Individuele examentraining op locatie bij Studywatchers of bij u thuis. Examentraining voor groepen in overleg. Bespreek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Faalangst-reductietraining

Faalangst is voor ouders een van de lastigste zaken om mee om te gaan. U weet dat de faalangst de kans op falen groter maakt dan nodig is. Hoe maakt u dat uw kind nu duidelijk? Daar helpen wij u bij. Faalangst-reductietraining is effectief en geeft de jongere inzicht om het patroon van de faalangst te doorbreken.

 • Ervaren faalangstcoaches
 • Bewezen methodieken
 • Blijvend resultaat

Uw kind leert faalangst zelf te herkennen en dit om te zetten naar constructief gedrag. We lichten het graag toe, inclusief voorbeelden en behaalde resultaten. Vraag een kennismakingsgesprek aan.

Investering: € 250 voor 8 groepsbijeenkomsten, € 70 per individuele sessie.

Kenningsmakingsgesprek aanvragen

Remedial teaching

Wanneer leren niet lukt, door leermoeilijkheden of gedragsproblemen, is remedial teaching een effectieve oplossing. Remedial teaching is individuele begeleiding, die inspeelt op het niveau, de behoeften en de leerstijl van het kind

Met remedial teaching krijgt uw kind leerbegeleiding op maat, waardoor het weer opbloeit en zelfvertrouwen opbouwt. Remedial teaching gaat verder dan bijles door het ontwikkelen en aanleren van:

 • Studievaardigheden (manieren om te leren)
 • Strategieën (hoe pak ik iets aan?)
 • Planning (stappenplan)

Uw kind herhaalt dus niet enkel de lesstof, maar ontwikkelt een leerstijl. Meer weten over remedial teaching? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Investering: € 45 per sessie van 45 minuten

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Overgang groep 8 naar brugklas

Van groep 8 basisschool naar de brugklas is een grote overgang met flinke impact. Zowel voor u als voor uw kind. Van de leerling wordt direct veel gevraagd; leren plannen, zelfstandig studeren en de weg in het nieuwe gebouw vinden. Bereid ze goed voor in 3 dagdelen met de volgende thema’s:

 • Plannen en organiseren
 • Leren leren
 • In je kracht staan

Ook naar school fietsen, schooltas inpakken en andere praktische zaken komen aan de orde. Goed voorbereid naar de brugklas dus. We vertellen u er graag meer over.

De eerstvolgende Brugklastraining is op 27-28-29 augustus 2019.

Download de flyer voor meer informatie

Rustige huiswerkplek

Zelfstandig werken gaat sommige kinderen beter af in een rustige omgeving zonder veel afleiding. Kan uw kind zich thuis minder goed concentreren vanwege social media, gamen of andere afleiding, overweeg dan een werkplek bij Studywatchers. De voordelen zijn:

 • Een rustige werkplek
 • Telefoons worden ingeleverd tijdens bezoek aan onze locatie

Bijkomend voordeel: de studiebegeleider die toezicht houdt is ook beschikbaar voor korte vragen. Vraag een kennismakingsgesprek aan voor meer informatie.

Investering: € 15 per middag

Kennismakingsgesprek aanvragen

Lenteschool

Studywatchers heeft op verzoek van een VO school een lenteschool ontwikkeld voor aankomende meivakantie om met leerlingen te werken aan de vakken waar ze achterstand in hebben zodat onnodig zittenblijven voorkomen kan worden. Studywatchers wil de lenteschool openstellen voor alle VO scholen in de regio Gouda om gebruik van te kunnen maken.

Download de flyer

Matrixmethode

De Matrixmethode, leer je eigen hoofd te regisseren!
De Matrixmethode kan in een tot enkele sessies problemen effectief oplossen bij jongeren. De methodiek wordt als prettig ervaren want jongeren hoeven niet het probleem te delen met de Matrix professional maar ze worden gecoacht via een effectieve methodiek waarbij de jongere zelf in het eigen hoofd met een eigen oplossing komt voor het probleem.

De Matrix methode werkt op 6 probleemgebieden:

 • Moeite met informatie onthouden
 • Onverwerkte emotie(s)
 • Een vol hoofd/stress
 • Angst (toekomst/verleden)
 • Onverwerkt trauma
 • Onverklaarbare pijnklachten

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Ingrid Stoop: https://www.matrixmethodeinstituut.nl

Brugklastraining

Brugklastraining voor een soepele overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs.

Om kinderen optimaal voor te bereiden, heeft Studywatchers de Brugklastraining ontwikkeld voor alle jongeren in de regio Gouda en Den Haag.

Tijdens de brugklastraining zullen we de volgende thema’s behandelen:

Plannen en organiseren
Veel huiswerk, toetsen waarvoor geleerd moet worden, meedere lessen en docenten op één dag: er gaat straks behoorlijk wat veranderen voor de leerling. We gaan in op het plannen van huiswerk, het leren van toetsen, het indelen van de dag en het
op orde hebben van alle spullen.

Leren leren
Hoe kun je het beste je huiswerk maken en hoe kun je het beste leren
voor een SO of repetitie? We gaan actief aan de slag met studievaardigheden.

In je kracht staan
De brugklas kan heel spannend zijn voor de leerling. Sociale vaardigheden
zijn daarbij belangrijk. We gaan in op houding, gedrag en weerbaarheid.
Extra: Als extra optie bieden wij de MILS Leerstrategieëntest aan.
Hiermee onderzoeken we de leerstrategieën die het beste bij de individuele leerling passen. We schrijven een persoonlijk leer plan met daarin praktische adviezen.
Een mooie start in het voortgezet onderwijs!
Kijk op www.studywatchers.nl/MILS voor meer informatie.

Terugkombijeenkomsten
Na de vakantie start school weer op 01 september as. We zien de kinderen graag nog een keer terug om te evalueren hoe het is gegaan en te bespreken waar ze mogelijk nog tegen aan lopen en wat we hierin kunnen betekenen. Dit doen we in de maand september, de definitieve datum volgt nog. Als afsluiting hebben we in oktober een inloopuur waar de kinderen naar toe kunnen komen met hun vragen.

Praktische info
Wie: alle leerlingen uit de regio Gouda en Den Haag die volgend schooljaar naar de brugklas gaan.
Wanneer: dinsdag 27 en donderdag 29 augustus 2019
Hoe laat: Twee ochtenden van 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 80,- voor twee ochtenden en 2 terugkommomenten.
De MILS leerstrategieëntest kost inclusief uitgebreide rapportage € 200,-. Neemt u beide af, dan betaalt u voor dit pakket € 250,-.

Meer informatie en aanmelden
Mail naar info@studywatchers.nl of bel 0182 526 800.